Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τι αναφέρεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία .

Ασκείται κριτική στην Αντιτρομοκρατική - «Ευάλωτες» σε αλλοίωση οι ταυτότητες - Περιορισμένη η ικανότητα ελέγχου των θαλασσίων συνόρων - «Ισχυρή» η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. 

Κατάρ: Είναι δυστυχισμένοι οι κάτοικοι της πλουσιότερης χώρας του κόσμου;

Η μιζέρια του... πλούτου έχει χτυπήσει τους Καταριανούς που έχουν λύσει τα βιοποριστικά τους προβλήματα - Δύο στους τρεις είναι παχύσαρκοι, ενώ το 40% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο.

Φωτογραφίζονται... περήφανοι που δεν βρήκαν το Boeing!


MH370 - Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για τη μοιραία πτήση της Malaysian οι διασώστες έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες

Γυναίκες θύματα επιθέσεων με βιτριόλι ποζάρουν στο φακό και αποκαλύπτουν την παραμορφωμένη ομορφιά τους [εικόνες]


Οι επιθέσεις με βιτριόλι (θειϊκο οξύ) σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, είναι τόσο εξοργιστικά συνηθισμένο που πλέον δεν αποτελεί είδηση.
Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες οι οποίες πέφτουν θύματα βίας από τα ίδια μέλη της οικογένειάς τους σε μια άτυπη επιβουλή άγραφων νόμων.
Η φωτογράφος Farzana Hossen κατάφερε και συγκέντρωσε γυναίκες που έχουν υποστεί αυτού του είδος το βασανιστήριο και τις τοποθέτησε μπροστά από το φακό της. Εκείνες με τη σειρά τους, ποζάρουν άλλοτε συνεσταλμένα και άλλοτε με αυτοπεποίθηση αποκαλύπτοντας την παραμορφωμένη ομορφιά τους. Το πρότζεκ της τιτλοφορείται «Lingering Scars».

Η Ιστορια του Φραπε ...

Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες κρύο ρόφημα. Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφέςζάχαρηνερό και παγάκια. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιο στην Θεσσαλονίκη.

Nτουμπάι: Φυλάκιση 30 ημερών για τον ντράμερ των Scorpions


Ντουμπάι
Σε ένα μήνα φυλάκιση για προκλητική συμπεριφορά καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Ντουμπάι ο ντράμερ των Scorpions Τζέιμς Κότακ. Ο αμερικανός μουσικός βρέθηκε ένοχος για προσβολή του ισλάμ, ενώ ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τεμάχισε τη γυναίκα και τα παιδιά του


Τεμάχισε τη γυναίκα και τα παιδιά του

Πέθανε ο βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς


Σε ηλικία 71 ετών πέθανε o βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, πρωταγωνιστής επιτυχημένων ταινιών, όπως το Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ και δεκάδων άλλων. Ο θάνατός του προκλήθηκε από πνευμονία.

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αντίκρισμα οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις


Η διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας περί μη μείωσης των συντάξεων είναι χωρίς πραγματικό αντίκρισμα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1


Τα... απόνερα από το κάζο του τελικού, έκαναν για τον ΠΑΟΚ την εμφάνιση τους στην πρεμιέρα των πλέι οφ και στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην μισοάδεια Τούμπα! Απίθανη τριπλή ευκαιρία στο 91' για τον «Δικέφαλο»!

Παράταση για την υποβολή του ΦΠΑ


Παράταση για την υποβολή του ΦΠΑ

Ο Βαλντέζ αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό !!!


Με ανάρτησή του στο Instagram ο Νέλσον Βαλντέζ ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό.

ΠΟΥ: Τα ανθεκτικά υπερμικρόβια «μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία»


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Τα ανθεκτικά υπερμικρόβια που διαφεύγουν ακόμα και των πιο ισχυρών αντιβιοτικών αποτελεί πλέον μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία, ανέφερε σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Οι συνέπειες της απειλής αυτής «θα είναι καταστροφικές» τονίζει ο ΠΟΥ στην έκθεσή του.

Πως να καταλάβω ότι το παιδί μου παίρνει ναρκωτικά; Τα σημάδια και τα συμπτώματα ...

Ένα καυτό πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει όλο και περισσότερους νέους είναι ο εθισμός στο ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Εάν οι γονείς είναι σε θέση να γνωρίζουν  τα σημάδια αλλά και τα συμπτώματα της κατάχρησης ουσιών τότε η βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν θεωρείται ανεκτίμητη.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια  της εξάρτησης ανάλογα με το είδος των ναρκωτικών ουσιών.
Του Νικόλαου Α.Βαβλιάρα
Κοινωνικού Λειτουργού- Συστημικού Συμβούλου

Κάθε αρχή και δύσκολη


Όρθιος έμεινε στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός, παρά την κούραση και τις αντιξοότητες (έπαιξε και με δέκα). Οι «πράσινοι» κι ο Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην πρεμιέρα των πλέι οφ και συνεχίζουν μαζί.

Κλειστός αύριο ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Κλειστός θα παραμείνει από την αρχή της βάρδιας έως το τέλος των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός θα είναι κλειστός ενώ οι συρμοί θα περνούν από αυτόν χωρίς να σταματούν.

enikos.gr

Προβόπουλος: Από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην ΕΕ οι ελληνικές τράπεζες


Αθήνα
«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη», έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό, τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας για τα νέα δεδομένα στον τραπεζικό τομέα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series», που διοργάνωσε η Goldman Sachs. 

Η τελευταία επιστολή από τον Τιτανικό πουλήθηκε 144.000 ευρώ!


Η τελευταία σωζόμενη επιστολή που συντάχθηκε πάνω στον Τιτανικό -και μάλιστα την ημέρα του ναυαγίου του- πουλήθηκε έναντι 144.000 ευρώ σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βρετανία. 

11 τελεφερίκ με εκπληκτική θέα!


Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τα τελεφερίκ με αλπικά τοπία, αυτό το μοναδικό μέσο μεταφοράς μπορεί επίσης να προσφέρει μια εναέρια βόλτα με… αξιώσεις σε πεδιάδες ακόμα και σε αστικά περιβάλλοντα. Πάνω από πόλεις, λίμνες ή ποτάμια, τα τελεφερίκ αποτελούν έναν τρόπο για να θαυμάσει ο επισκέπτης τις ομορφιές μιας πόλης, επαρχιακής ή μη, να δει τη θέα από ψηλά και να διατηρήσει αναλλοίωτες μοναδικές εικόνες στο μυαλό του. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 από τα γνωστότερα τελεφερίκ στον κόσμο.

Μητέρα αγελάδα αντιδρά με ένα ευφυές σχέδιο ενάντια στην αρπαγή ενός ακόμη μωρού της



Θα ήθελα να σας πω μια ιστορία που είναι τόσο αληθινή όσο και αποκαρδιωτική. Όταν αποφοίτησα από τη Σχολή Κτηνιατρικής του Cornell, πήγα για πρακτική σε μια γαλακτοκομική φάρμα στην περιοχή Cortland. Έγινα μια πολύ δημοφιλής επαγγελματίας λόγω του ότι μεταχειριζόμουν ευγενικά τις αγελάδες. Ένας από τους πελάτες μου με κάλεσε μια μέρα με ένα αινιγματικό μυστήριο: η καφέ ελβετική αγελάδα του, έχοντας γεννήσει το πέμπτο μοσχαράκι της φυσικά στο βοσκοτόπι το βράδυ πριν, έφερε το νέο μωρό στον αχυρώνα και την έβαλαν στη γραμμή για άρμεγμα, ενώ της πήραν το μοσχάρι για μια ακόμη φορά. Οι μαστοί της, όμως, ήταν εντελώς άδειοι, και παρέμεναν έτσι για αρκετές ημέρες.

Ένα μεσαιωνικό χωριό για… απαιτητικούς επισκέπτες!


Το La Roque-Gageac είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της νοτιο-δυτικής Γαλλίας αλλά και ένα από τα τελειότερα μεσαιωνικά χωριά… εν ζωή! Δεσπόζει ανάμεσα στα βράχια από ασβεστόλιθο, στη βόρεια πλευρά του ποταμού Dordogne, ενώ τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

12 συμβουλές για να ζήσετε μέχρι τα… 100!


Όταν πριν από ένα μήνα έφυγε από τη ζωή ο – έως τότε – γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, όλοι αναρωτήθηκαν πως κατόρθωσε η Μπέσυ Κούπερ να γιορτάσει τα 116α γενέθλιά της. Η ίδια το είχε εξηγήσει μάλλον απλά σε μία από τις συνεντεύξεις της: «Δεν τρώω πρόχειρα φαγητά και κοιτάω τη δουλειά μου». Εκτός από αυτούς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ξεπεράσουμε τα 100 μας χρόνια – και μάλιστα υποστηρίζονται από την επιστήμη. Να μερικοί από αυτούς:

Κίνδυνος -3 για Παναθηναϊκό και -5 για ΠΑΟΚ


Με σοβαρές ποινές κινδυνεύουν Παναθηναϊκός (-3 βαθμοί και 2-3 αγωνιστικές) και ΠΑΟΚ (-5 βαθμοί και 4 αγωνιστικές) για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στον τελικό Κυπέλλου που έγινε το περασμένο Σάββατο (26/4) στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πρωτογενώς, ο «δικέφαλος» αν προηγηθεί τιμωρία του για εκτεταμένα επεισόδια στο δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Μια λίμνη που… αλλάζει χρώματα


H λίμνη Karakul βρίσκεται στο Παμίρ στο Τατζικιστάν, εντός του Εθνικού Πάρκου της περιοχής, σε μία από τις πιο όμορφες και απομακρυσμένες τοποθεσίες στην Κεντρική Ασία. 

Ζ. Μακρή: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος με παρατυπίες Μονάδων Ψυχικής Υγείας

«Ενοχλητικά και δυσάρεστα» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του ελέγχου, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ανακοινώνοντας ότι ο πλήρης φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και μετά, όπου και εφαρμόστηκε το νέο μοντέλο κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανά ωφελούμενο και τύπο μονάδας ψυχικής υγείας, αλλά θα επεκταθεί και παλαιότερα.

Έδωσε συνέντευξη Τύπου για να πει ότι φταίνε άλλοι για το λούνα παρκ του θανάτου! Φθηνές δικαιολογίες από τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη

- Αναρμόδιος για όλα δήλωσε ο κ. Κορτζίδης - Είπε επίσης ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί
- «Η μόνη μου ευθύνη ότι παραχώρησα τον χώρο για το λούνα παρκ και δεν πέρασα να ελέγξω»
- «Φταίει το πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων»
- «Δεν μίλησα από την πρώτη στιγμή γιατί δεν είχε γίνει η ταφή του 13χρονου»
- Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και μάλιστα είπε ότι ο δήμος ήταν άπειρος σε τέτοιου είδους ζητήματα
- «Εχουν συμβεί και άλλα ατυχήματα σε παιδικές χαρές - Δεν επαρκούν τα συνεργεία»
- «Μου κάνουν πόλεμο από την κυβέρνηση»
- Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία κλακαδόρων που χειροκροτούσαν τον δήμαρχο Ελληνικού

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο δήμαρχος Ελληνικού κ. Κορτζίδης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ που βρισκόταν και λειτουργούσε χωρίς άδεια στον δήμο του. Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και δήλωσε αναρμόδιος για τα πάντα.

Η UEFA τιμωρεί την Παρί

Η UEFA θέλει να αναγκάσει την Παρί Σεν Ζερμέν να μειώσει τη χορηγική της συμφωνία με την Αρχή Τουρισμού του Κατάρ κατά 100 εκ. ευρώ.
Το ρεπορτάζ φέρνει στο φως η Le Parisien και αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα ανακοινώσει την απόφασή της την επόμενη εβδομάδα και θα αναγκάζει την Πρωταθλήτρια Γαλλίας να μειώσει τον τρόπο λειτουργίας της, χωρίς να της επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις, όπως η μείωση των μισθών ή απαγόρευση μεταγραφών.
enikos.gr

Η Σπυράκη… πρόλαβε τον Βρούτση: Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις!



Πριν τη… στροφή τον πρόλαβε η Μαρία Σπυράκη τον Γιάννη Βρούτση!

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε τη Δευτέρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό» στο STAR τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έρχονται από 1η Ιουλίου και -μάλιστα- μάλλον… κατά λάθος!

Τέλος το κώμα για τον Σουμάχερ...


Τέλος το κώμα για τον Σούμι...
Πολύ θετικές ειδήσεις έρχονται από την Γερμανία, καθώς, το δίκτυο RTL, ανακοίνωσε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ξύπνησε από το κώμα και αναγνώρισε τη γυναίκα του.

Ο «μαύρος χρυσός» της Κορινθιακής γης


Η σταφίδα, ένα προϊόν που βρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική γη, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ουσίες, παρέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών ευεργετικών για την ανθρώπινη υγεία ενώ παράλληλα διαθέτει λειτουργικά συστατικά που την καθιστούν υπέρ-τρόφιμο.

Κολωνός:Το πλιάτσικο της διανομής

.newsit.gr

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

 

Απόφαση της Ολομέλειας για Γρέγο, Ζησιμόπουλο, Ματθαιόπουλο και Μπαρμπαρούση

Άγριος καβγάς Βενιζέλου - Κουβέλη για τα μάτια του Γιώργου Παπανδρέου.

Μηχάνημα ταχείας αναδάσωσης


Trident Iceni. Ντίζελ με 400 άλογα, τελική 306 χλμ./ώρα, αυτονομία 3000 χλμ.!!!


Η Trident έχει κάθε λόγο να περηφανεύται, αφού, όπως υποστηρίζει, έχει φτιάξει το “ταχύτερο diesel sport car”. To Iceni το οποίο επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και έχει μικτή κατανάλωση 4,1 λίτρα diesel στα 100 χλμ.

Τσέλσι-Ατλέτικο: Για το ρεκόρ ο Μουρίνιο, όλα για όλα οι μπλε


Ο Κάρλο Αντσελότι έγινε την Τρίτη ο όγδοος, αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο φιλοδοξεί να γίνει το βράδυ της Τετάρτης μόλις ο δεύτερος.

Κατασχέθηκαν 124.000 «μαϊμού» προϊόντα

Περισσότερα από 124.000 «μαϊμού» ρούχα και κοσμήματα εντόπισαν σήμερα άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας σε κατάστημα και αποθηκευτικούς χώρους στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Σπείρα έστηνε παράνομα λούνα παρκ σε όλη την Ελλάδα

Στην σύλληψη πέντε ατόμων που εμπλέκονται στην διοργάνωση παράνομων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες λούνα παρκ και τσίρκο, προχώρησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

35 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

Τους 35 νεκρούς έφτασε ο τραγικός απολογισμός από το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων που πλήττουν από την περασμένη Κυριακή τις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες! Νέα απειλή, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ καθώς στις ίδιες περιοχές πλησιάζει νέο μέτωπο σφοδρών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στις πολιτείες του Μισισιπή, της Αλαμπάμα και του Τενεσί. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μια ημέρα πριν, την Κυριακή, είχαν σκοτωθεί άλλα 18 άτομα στις πολιτείες του Αρκάνσας, της Αϊόβα και της Οκλαχόμα. Σε τουλάχιστον έξι πολιτείες, οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη το οικονομικό τους κόστος.

Χέρι στη βασίλισσα έβαλε ο δήμαρχος ολλανδικής πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάγη, Ολλανδία
Η Ημέρα του Βασιλιά, στις 27 Απριλίου, είχε ιδιαίτερο συμβολισμό φέτος για τους Ολλανδούς, αφού ήταν η πρώτη για τον νέο βασιλιά της χώρας Βίλχεμ-Αλεξάντερ. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να το γιορτάσουν μαζί με την βασιλική οικογένεια της χώρας.

Ήταν τόσο πανηγυρική η ατμόσφαιρα, που ο Φρεντ ντε Χραφ, δήμαρχος της πόλης Αμστελφέν, «πιάστηκε» στα πράσα από τον φακό να αγγίζει τη βασίλισσα, Μάξιμα, σε ένα ευαίσθητο σημείο.


Προς αύξηση τα τιμολόγια ρεύματος των εξοχικών κατοικιών

Αυξήσεις που μπορεί να φτάσουν και το 25% φέρνει για τα τιμολόγια ρεύματος των εξοχικών κατοικιών η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση της χώρας, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Μόνο υποβρύχιες έρευνες για το Boeing της Malaysia Airlines

Οι έρευνες για την ανεύρεση της πτήσης MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines μπήκαν σήμερα σε μια νέα φάση στον Ινδικό Ωκεανό με την ανάκληση των αεροπλάνων και των περισσοτέρων από τα πλοία που έχουν κινητοποιηθεί από τις 8 Μαρτίου, καθώς η προτεραιότητα δίνεται τώρα στην υποβρύχια εξερεύνηση.

Άδοξο τέλος για Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ

Η αδυναμία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να διαχειριστεί την κατάσταση μετά τον τελικό αυξάνει τις ζημιές του αγωνιστικού διασυρμού στο ΟΑΚΑ.

Η Ε.Ε. μεγαλώνει τη «μαύρη λίστα» των Ρώσων


Μία ημέρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Eνωση έσπευσε και αυτή να διευρύνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Δικαιολογώντας την απόφαση, η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Ενωσης, Κάθριν Αστον, επεσήμανε ότι το Κρεμλίνο δεν έλαβε κανένα μέτρο για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, όπως είχε υποσχεθεί στις 17 Απριλίου, υπογράφοντας την τετραμερή συμφωνία της Γενεύης. Με τη χθεσινή τους απόφαση, οι Ευρωπαίοι επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 15 Ρώσων αξιωματούχων και ηγετών της φιλορωσικής εξέγερσης στην Ανατολική Ουκρανία, ανεβάζοντας σε 48 τον αριθμό των παραγόντων που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» των Βρυξελλών. Σε αυτήν συγκαταλέγονται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Κόζακ και ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Πρόθυμη να αναλάβει Μουντιάλ και Ολυμπιακούς η Μελβούρνη

Η Μελβούρνη είναι έτοιμη να αναλάβει την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων ή του Μουντιάλ σε περίπτωση που οι πόλεις και οι χώρες στις οποίες έχουν ανατεθεί δεν είναι έτοιμες. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Ντόιλ, που θέλει να τεθεί σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β», το οποίο θα προβλέπει ότι η Μελβούρνη, που διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις.

Η Gigabyte παρουσίασε νέα εντυπωσιακή υδρόψυξη για κάρτες γραφικών

Η Gigabyte επεκτείνει τη σειρά με ψύκτρες για κάρτες γραφικών με την νέα, εντυπωσιακή στη λειτουργία, υδρόψυξη WaterForce VGA Liquid Cooler.

Η νέα υδρόψυξη της Gigabyte έρχεται αντιμέτωπη με αντίστοιχες λύσεις όπως της Asetek για την R9 295X2 ενώ όπωςαναφέρει, τις ξεπερνά κατά πολύ σεψυκτική ικανότητα που αγγίζει τα 600W.

Υπερέχουν στο σχολείο τα κορίτσια

Ακόμα και στα μαθηματικά και γενικότερα στις θετικές επιστήμες αναδεικνύονται τα κορίτσια καλύτερα από τα αγόρια. Παρά τα γνωστά στερεότυπα ότι τα αγόρια τα καταφέρνουν καλύτερα στα μαθηματικά, στην πραγματικότητα τα κορίτσια παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς στο σχολείο σε όλα τα μαθήματα. Το φαινόμενο, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, είναι παγκόσμιο και παρατηρείται εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Συνελήφθη ο "ποντικός" που ρήμαζε αποθήκες στη Θήβα

Έμπαινε αθόρυβα σε αποθήκες και τις "έγδυνε"... Μάλιστα τον βρήκαν στην πλατεία της Θήβας, όπου πάνω του είχε μία πένσα.

ΦΩΤΟ-20 κιλά χασίς στην οροφή του αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας δύο αλλοδαποί που επιχείρησαν να μεταφέρουν κρυμμένα σε οροφή Ι.Χ.αυτοκινήτου πάνω από 20 κιλά κάνναβης.

Βασικές αρχές για να γίνεις καλύτερος πατέρας


Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς».

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ποδήλατο στην Ευρώπη


Η λίστα που ακολουθεί αφορά σε διαδρομές με ποδήλατο. Οι διαδρομές που σας προτείνουμε δεν είναι οπωσδήποτε οι δέκα καλύτερες -ο καθένας μας θα πρότεινε κάτι διαφορετικό- όμως είναι αναμφίβολα πανέμορφες και απολαυστικές...

Μνημόνιο/Δραχμή και άλλοι πολιτικοί μύθοι

Ακούμε τελευταία στη γνωστή διαμάχη των κομμάτων Μνημόνιο/Αντι-μνημόνιο όχι μόνο το επιχείρημα ότι η εφαρμογή του μνημονίου έσωσε την ελληνική οικονομία, αλλά και πως οι επιλογές ήταν μόνο δυο: ή το Μνημόνιο όπως εφαρμόστηκε, ή η ολική στάση πληρωμών και επιστροφή στη Δραχμή!Κουραφέξαλα!

Μεσοπρόθεσμο: Στο 2,3% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,3% του ΑΕΠ το 2014 - πάνω από τον στόχο του 1,5% που έχει θέσει η τρόικα - προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015-2018, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Προβλέπεται επίσης μείωση του δημοσιονομικού χρέους στο 139% του ΑΕΠ το 2018.

Βίντεο: Δελφίνια προστάτευσαν κολυμβητή από τους καρχαρίες


Γλέζος: Η κυνική και απόλυτη δήλωση του Στουρνάρα


«H φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος αποκαλύπτονται από τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ: "Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια".

Τροπολογία ρίχνει στα «μαλακά» 19 μέλη ΔΣ των ΕΑΣ


Αθήνα
Τροπολογία που ψηφίστηκε στις 8 Απριλίου 2014 στο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» φέρεται να ρίχνει στα «μαλακά» τα 19 μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) της περιόδου 2004-2010, που διώκονται από την Δικαιοσύνη για τα «χρυσά εφάπαξ» της προβληματικής εταιρίας.