Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Γίναμε σύμβολο της αντίστασης


 Με επίθεση στην κυβέρνηση και την Γερμανίδα καγκελάριο παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το διακύβευμα σε όλη την Ευρώπη: «Με την Μέρκελ ή με την αριστερά; Με τα μνημόνια μέχρι το 2040 ή με μια γενναία και αποφασιστική φυγή προς τα μπρος με το πρόγραμμα σωτηρίας και ανάπτυξης που προτείνει η Αριστερά;»

«Η Ελλάδα, που οι κρατούντες ήθελαν, με τα μνημόνια, να κρεμάσουν το κεφάλι της στο φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε...» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα προχώρησε και σε αυτοκριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρω όπως κι εσείς ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι. Ξέρω όμως κι ότι η εξουσία για την εξουσία δεν μας αφορά. Εμείς δεν αλλάζουμε απόψεις ανάλογα με τη συγκυρία, για να κερδίσουμε ψήφους. Επιμείναμε στις θέσεις μας όταν ο λαός μας έταξε στη θέση της ήσσονος αντιπολίτευσης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν υποκύψαμε στις σειρήνες του δικομματισμού όταν μας έσπρωχναν να συνεργήσουμε σε πολιτικές απαράδεκτες για να κερδίσουμε θέσεις εξουσίας. Δεσμεύομαι εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι στον ίδιο δρόμο θα επιμείνουμε. Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ, όπως άλλοι. Και το ψηφοδέλτιο μας αποτελεί άλλη μια εγγύηση γι' αυτό».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου