Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ασκήσεις με αληθινά πυρά σε διαφιλονικούμενα νερά από τη Βόρεια Κορέα

Ασκήσεις με αληθινά πυρά σε δύο περιοχές κοντά σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, άρχισε σήμερα Τρίτη η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε παρόμοιες ασκήσεις στα τέλη Μαρτίου με αληθινά πυρά πυροβολικού κοντά στο λεγόμενο «Βόρειο Όριο» της συνοριακής γραμμής, που έχει οριστεί de facto για να οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα των δυο χωρών μετά τον Πόλεμο της Κορέας την περίοδο 1950 - 1953.

Οι νέες ασκήσεις έρχονται στον απόηχο μίας σειράς προκλητικών κινήσεων από την πλευρά του Βορρά. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ενόψει της τότε επικείμενης επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Σεούλ, αναλυτές του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσαν πως εντόπισαν δραστηριότητα που συνάδει με προετοιμασίες για νέα πυρηνική δοκιμή, την τέταρτη στην ιστορία του απομονωμένου καθεστώτος.

Παράλληλα, κατά τους τελευταίους δύο μήνες η Πιόνγκ Γιάνγκ έχει προβεί σε σειρά πυραυλικών δοκιμών με πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου