Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ολοκληρώνεται το συλλαλήτηριο στην Αθήνα για την εργατική Πρωτομαγιά


Αθήνα
Ολοκληρώνεται το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά. Οι διαδηλωτές αποχωρούν σταδιακά από το Σύνταγμα και κατευθύνονται προς τα Προπύλαια, όπου αναμένεται να διαλυθούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 15.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο.

Στην κυκλοφορία παραδίδονται σταδιακά οι δρόμοι. Ανοιχτές είναι οι Σταδίου, Λ.Αμαλίας και Β.Σοφίας. Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος ήταν «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά».

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι οργανωτές ανέφεραν ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έγινε η δεύτερη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκεί βρέθηκε και  αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Νότη Μαριά.

Η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, που έδωσε το «παρών» στην πλατεία Κλαυθμώνος, δήλωσε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα έρθει το τέλος των πολιτικών που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη σειρά του, τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στις κάλπες που έρχονται».

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

O γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας που βρέθηκε εκεί δήλωσε: «Απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για την Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία».

Στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ο Φώτης Κουβέλης τονισε την ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας και διαμόρφωση ενός πλαισίου προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι σήμερα ανάγκη επιτακτική. «Πρέπει να αποκρουσθούν όσα αρνητικά έχουν προαναγγελθεί για τα εργασιακά δικαιώματα, όπως η εισαγωγή του λοκ-άουτ ή η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων» τόνισε.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία κατέληξαν στο Σύνταγμα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου